Foto: enerrgizer
Výborné sú s kyslou kapustou a škvarkami, ale mne najviac chutia v krémovej kôprovej polievke...v každej dedine, ba aj v každej rodine sa pripravujú Zobraziť celý popisVýborné sú s kyslou kapustou a škvarkami, ale mne najviac chutia v krémovej kôprovej polievke...v každej dedine, ba aj v každej rodine sa pripravujú trošku ináč, napríklad aj takto...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...pripravíme si všetky suroviny. Údené mäso a rožky (ja som teraz použil sendvič) nakrájame na kocky. Zemiaky očistíme a nastrúhame, pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a majoránku...
-
2
...všetko spolu dobre premiešame, môžme zahustiť strúhankou, prípadne krupicou. Necháme pár minút odpočinúť v chladničke. Z cesta robíme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke (tie v pravo sú už obalené)...
-
3
...dáme ich variť do vriacej vody, nesmie nám vrieť silno. Je dobré guľky vkladať lyžicou a občas ich jemne posunúť, aby sa neprilepili na spodok hrnca. Varíme podľa veľkosti 15-20 minút, hotové vyplávu na vrch...
-
4
...keď sa nám guľky varia, nakrájame si slaninku na kocky a cibuľu takto. Na panvici vyškvaríme slaninku a schrumkovatieme cibuľku...
-
5
...podávame s kyslou kapustou (ja som teraz mal červenú), pochúťkovou kyslou smotanou, škvarkami, opečenou cibuľkou a studeným pivom...TIP: vodu v ktorej sme guľky varili posolíme, pridáme sladkú smotanu, čerstvý kôpor a pár kvapiek citrónovej šťavy. Na tanier dáme tri guľky, rozkrojíme ich, ozdobíme škvarkami s cibuľkou a zalejeme krémovou kôprovou polievkou...dobrú chuť
Od vtedy,keďže som ich nepoznala,a mi chutili,dostali sa aj do môjho jedálnička.Chválim.